Boeing minősítést kapott az Antero 800NA alapanyag

A PEKK (poli-éter-keton-keton) alapú anyag fokozott kémiai és kifáradási ellenállóképességgel bír. Ez új lehetőséget kínál a Boeing számára polimer repülőgép alkatrészek gyártásában.

A Boeing, a világ egyik legnagyobb repülőgépgyártó vállalata minősítette és elfogadta a Stratasys által 3D nyomtatásra kínált Antero 800NA hőre lágyuló műanyagot – jelentette be a Stratasys. A minősítés azt jelenti, hogy ez a magas hőtűrésű alapanyag már alkalmazható a Boeing repülőgépek 3D nyomtatással történő alkatrészeinek közvetlen gyártásához, azaz ezek a darabok nem prototípusként funkcionálnak, hanem közvetlenül beépítésre kerülnek a repülőgépekbe.

A Boeing minősítette a Stratasys Antero 800NA alapanyagát, amely lehetővé teszi a magas hőmérsékletű anyag felhaszálását a vállalat repülőgépeinek alkatrészeinél

A PEKK alapú Antero 800NA polimert kifejezetten az ipari Stratasys FDM® 3D nyomtatóhoz fejlesztették ki. A Boeing kiadta a BMS8-444 specifikációt és az anyag átfogó kiértékelése után felvette a 800NA alapanyagot a Minősített Terméklistára (QPL). Ez a Stratasys első alapanyaga, amelyet a Boeing alkalmaz minősített kémiai ellenálló képességgel és kifáradási követelményekkel való megfelelőség tekintetében. 

Boeing repülőgép (Forrás: Boeing)

“A Boeing felismerte az Antero óriási előnyét azon alkalmazások tekintetében, ahol korábban nem lehetett 3D nyomtatást alkalmazni,” – mondta a Stratasys Aerospace alelnöke, Scott Sevcik. “Az additív gyártás óriási előnyökkel jár a repülőgépipari beszállítói láncok egyszerűsítésében mind az új alkatrészek esetében, mind a karbantartási, javítási és üzemeltetési alkatrészek tekintetében. A követelmények teljesítéséhez robusztus anyagokra van szükség a kihívást jelentő repülőgépipari előírások teljesítéséhez”

Az Antero családba tartozó 800NA – akárcsak az Antero 840CN03 – ESD védett alapanyag.
A Stratasys elérhetővé tette ezeket az alapanyagokat az F900 és Fortus 450mc 3D nyomtatóval rendelkező felhasználóknak is.

Tudjon meg többet a Stratasys Antero 800NA alapanyagról ITT!