Nemrég ért véget a Formnext, a világ egyik legnagyobb 3D nyomtatással foglalkozó szakmai kiállítása, melynek a Messe Frankfurt adott otthont. Fantasztikus élményekkel és tapasztalatokkal tértünk haza, olyan újdonságokat ismertünk meg, mind a 3D nyomtatók, mind a 3D nyomtatási alapanyagok fejlesztésével kapcsolatban, amelyek jelentős hatással lesznek a gyártásra. Olvassa el beszámolónkat, és ismerje meg a számunkra legizgalmasabb technológiai újdonságokat.

A rendezvény tökéletes bemutatkozási platform volt az additív gyártással foglalkozó vállalkozások és ehhez kapcsolódó partnereik számára. Idén 2 csarnokra bővült a Formnext kiállító területe, 470 standot regisztráltak a 4 napos rendezvényre. A kiállítók 33 különböző országból érkeztek, és 28 000 négyzetméter állt rendelkezésükre, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket. A kiállítási területtel arányosan a Formnext szervezői megduplázták az előadások számát is, illetve teret adtak olyan új programoknak, mint a discover3Dprinting, ready4industry és az am4u karrierépítési tanácsadó hálózat.

Sascha F. Wenzler a Formnext alelnöke szerint: “A 3D nyomtatás iparágában izgalmas fejlesztéseket láthatunk. A gépek egyre hatékonyabbak, például gyorsabbak és nagyobbak. Emellett új gyártási technológiákat is bemutatunk a világ minden tájáról.”

Az előadások egyik központi témája a gyártási folyamatok kombinációja volt és az additív gyártás beillesztése a már működő termelésbe. A prezentációk hat alkalmazási terület köré rendeződtek: szerszámgyártás és öntés, autóipar, repülőgépipar, ipari termékek, fogyasztói termékek és az orvosi terület.  A látogatók új anyagokat, innovációkat, hardvereket, szoftvereket, és számos izgalmas fejlesztést ismerhettek meg, amelyek inspirálhatják és segíthetik őket saját termelésük hatékonyabbá tételében.

A Formnexten friss szakmai bejelentések is születtek. A teljesség igénye nélkül bemutatjuk a Stratasys és az EOS technológiai újdonságait.

A Stratasys fejlesztései

Kilenc, FDM eljárással működő nyomtató integrálásából jött létre az a nagyteljesítményű 3D nyomtató rendszer, amelyben minden egyes, – olvasztott hőre lágyuló alapanyaggal működő – nyomtató végtelenített fóliára nyomtat, így megállás nélkül folyamatosan készülnek az alkatrészeket. Ez a berendezés is az Ipar 4.0 jegyében készült és az Additive Manufacturing sorozatgyártási igényeit elégíti ki.  A Stratasys működés közben mutatta be az új Continuous Build 3D Demonstrator-t.

Falk György a VARINEX Zrt. stratégiai igazgatója a Stratasys Continuous Build 3D Demonstrator előtt.

A Stratasys bemutatta GrabCAD Voxel Print szoftverét, mely teljes alkotói szabadságot ad a tervezők számára, ugyanis lehetővé teszi, hogy voxel szinten dolgozzanak. A voxel a pixel térbeli megfelelője, a háromdimenziós kép legkisebb egysége.  A GrabCAD Voxel Print bevezetésével a Stratasys J750 3D nyomtató képes állítani a 3 dimenziós nyomtatási anyag koncentrációját, szerkezetét és színes térképezését a voxel szintjén.  Az új segédprogram alkalmazásával a Stratasys J750 a kísérletezések, a felfedezések és az innováció fő színterévé vált.

A Stratasys másik bejelentése az újonnan fejlesztett VeroFlex alapanyag volt, melyet úgy terveztek, hogy megfeleljen a szemüveggyártók egyedi prototípus igényeinek. A VeroFlex egy merev PolyJet fotópolimer anyag, mely erős, mégis megfelelő rugalmassággal bír. Jelenleg 6 színben elérhető, cián kék, magenta, sárga, fehér, fekete és átlátszó. Ezekkel a jellemzőkkel egyedi tervezésű prototípusok készíthetők.

Az új VeroFlex fotópolimer anyagból egyedi prototípusok készíthetők.

A Stratasys VeroFlex alapanyaga lehetővé teszi a szemüveggyártó cégek számára, hogy a termékek piacra viteléhez szükséges idő csökkentésével versenyképes módon kövessék a divat gyors változását. A VeroFlexet kizárólag a Stratasys J750 berendezéshez fejlesztették, lerövidítve a termékfejlesztési ciklust egy hatékonyabb tervezési munkafolyamattal.

Valósághű, sok színű prototípus.

Az EOS a direkt gyártásban látja a jövőt

Az EOS bemutatta legújabb polimer 3D nyomtatási rendszerét, az EOS P 500-at, valamint prezentálta miként dolgozik együtt az Under Armour sportruházatot gyártó céggel az ArchiTech Futurist cipő fejlesztésén.

Az EOS standja a Formnext kiállításán.

A P500 jelenleg az egyetlen hőre lágyuló porral működő szelektív lézer szinterező – SLS – berendezés, amelyet már a közvetlen gyártásra terveztek.

Legfontosabb jellemzői röviden:

  • több mint 100 különböző érzékelő segítségével lehet biztosítani az alkatrészek gyártásánál szükséges állandó ismétlési pontosságot
  • a berendezés 24/7 üzemmódban felügyelet nélkül működik
  • a hőre lágyuló alapanyagok feldolgozásának hőmérsékletét felemelték 300 Celsius-fokra, így a szokásos poliamid por mellet teljesen új alapanyagok – pl. töltetlen PEKK – szinterezése is lehetségessé válik
  • az EOS P500 berendezés jelenleg a leggyorsabb SLS eljárást biztosítja
Óriási érdeklődés övezte a berendezést a kiállításon, a P500-hoz nehezen lehetett hozzáférni.

Az additív gyártás területeinek bővítése érdekében az EOS felkarolta a DYE MANSION start-up céget, akik egy automata festési eljárást dolgoztak ki az SLS eljárással készülő modellek gyors, költséghatékony felületkezelésére. A korábban csak fehér színű modelleket a RAL színskálának megfelelő színre lehet emberi kéz érintése nélkül festeni.

Automata festési eljárással készült színezett modellek.

Idén összesen 21 492-en látogattak el Európa legnagyobb szabású 3D nyomtatással foglalkozó rendezvényére, mely a tavalyi évhez képest 62%-kal nagyobb érdeklődést mutat.

A Formnext évről évre találkozási lehetőséget biztosít a különböző iparágak szereplőivel, betekintést enged a modern gyártás legújabb trendjeibe és fejlesztéseibe. A konferenciák lehetőséget biztosítanak szakmai diskurzusokra, továbbá komplex módon prezentálják, hol tart ma a 3D nyomtatás. Minden évben a legfrissebb információkat osztja meg látogatóival, hiszen 1 év alatt rengeteget fejlődik ez az iparág. Kíváncsian várjuk a jövő évi Formnextet, melynek várható időpontja 2018. november 13-16.