3D nyomtatással készült befogó készülékek és ülékek a gyártósoron

A 3D nyomtatással készült befogó készülékek és ülékek új lehetőségeket nyitnak meg a gyártósor hatékonyságának növelése terén. A 3D nyomtatással készült befogó készülékek és ülékek a hagyományos megmunkálási eljárások helyett közvetlenül a digitális CAD-fájlból készülnek, egy lépésben, köztes szerszám, vagy marópálya tervezés nélkül. 

Összetettség 

A 3D nyomtatással készült gyártási segédeszközök a gépi megmunkálásnál vagy öntési eljárásoknál nagyobb teret engednek ahhoz, hogy az optimális teljesítmény szem előtt tartásával lehessen tervezni. Az additív gyártás pedig kevesebb megkötést jelent az eszközök gyárthatósága során. Az összetettség általában nem növeli az elkészítési időt vagy költséget, ellentétben a hagyományos gyártási eljárásokban megszokottakhoz képest.

Költségcsökkentés

Az olyan előnyöknek köszönhetően, mint a rövid átfutási idő, az testreszabhatóság  és az emberi beavatkozást alig igénylő gyártás, a 3D nyomtatással készült befogó készülékek és ülékek általánosságban olcsóbb megoldást jelentenek. A TS Tech 31%-os költségmegtakarítást ért el egy 3D nyomtatással készített ülékkel. Az additív folyamat az anyaghulladék mennyiségét is csökkenti, és hozzájárul a készletfenntartás és raktározás költségeinek minimalizálásához.

Továbbfejlesztett teljesítmény

Az egyszerű testreszabhatóság és az ergonómiai fejlesztések révén a 3D nyomtatással készült befogó készülékek és ülékek növelik a teljesítményt a gyártósoron. A CAD-fájlok minden nyomtatás előtt egyszerűen módosíthatók, így a szerszámok és segédeszközök egyszerűen testreszabhatók.

A testreszabás jelentheti például a geometria szerszámkezelést megkönnyítő és ezáltal a dolgozók kényelmének javítását célzó módosítását. A 3D nyomtatással készült befogó készülékek és ülékek könnyebbek is lehetnek, ami hozzájárul az alkalmazottak biztonságához és a hatékonyabb munkavégzéshez. A nagy teherbírású, hőre lágyuló műanyagok használatával a fémhez képest 90%-kal kisebb tömeg érhető el.  

A tervezés szabadsága

A bonyolultabb befogókészülék vagy ülék, amelyet a gyárthatósági szempontok szerint terveztek, és összetett megmunkálást vagy más hagyományos gyártási eljárást igényel, a 3D nyomtatás révén új értelmet nyerhet. Az additív gyártás jelentette tervezési szabadság eltörli a hagyományos gyártás korlátait, és új lehetőségeket nyit a szerszámok konfigurálása terén.  

Ismertetőnkből többet is megtudhat a 3D nyomtatással készült befogó készülékekről és ülékekről, és azt is bemutatjuk, hogyan alkalmazhatja ezt a forradalmi technológiát a gyártósor hatékonyságának növelésében.

Töltse le a tanulmányt!

Név:* E-mail cím:* E-mali cím újra:* Munkahely neve: Telefonszám:* Hozzájárulok ahhoz, hogy a VARINEX Zrt. hírlevelet, szakmai anyagokat, tájékoztatást küldjön az általam megadott elérhetőségre. A jelen adatkezelési hozzájárulás – amely önkéntes döntésen alapul – a hozzájárulásom visszavonásáig érvényes.

Elolvastam és megértettem az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.*