Categories Menu

Vákuumformázás

Az FDM 3D nyomtatási technológia egyre inkább kezd elterjedni különböző gyártási eljárások költséghatékony helyettesítésére, így például a vákuumformázásnál is. A 3D nyomtatással készített vákuumszerszámok számos előnnyel járnak a hagyományos szerszámkészítési módszerhez képest: alacsonyabb költséggel, kevesebb anyaghulladékkal és rövidebb átfutási idővel készíthetjük el a szerszámokat.

Javasolt vákuumformázási alapanyagok

A Stratasys kétféle alapanyagot javasol a vákuumformázáshoz készített szerszámok 3D nyomtatásához: polikarbonátot és Ultem 9085 hőre lágyuló alapanyagot. Mindkettő igen magas hőállósággal rendelkezik.

Az ipari FDM technológiánál nagyon jól kontrollálható minden réteg, ezért rétegenként be lehet állítani, hogy mikor legyen porózus a belseje, illetve mikor szeretnénk vékonyabb külső kontúrokat előállítani. Megoldható az is, hogy a szerszám külső része sima felületű, belső része pedig porózus legyen. Az FDM 3D nyomtatók zárt és fűtött munkatere, valamint a támaszanyag használata különleges geometriák, üreges alkatrészek mérnöki pontosságú kinyomtatását is lehetővé teszik.

Tekintse meg videónkat további információért:

Kérjen árajánlatot vákuumformázó szerszám 3D nyomtatására: 3dp@varinex.hu

vákuumformázás

vákuumformázás

vákuumformázás

vákuumformázás

vákuumformázás