VARINEXPO3D Additív Gyártás és Digitalizáció Konferencia & Kiállítás

VARINEXPO3D Konferencia és Kiállítás: inspiráló szakmai előadások és 3D Digitális Gyár megnyitó

A 2024. szeptember 25-én megrendezett VARINEXPO3D Tech Konferencia és Kiállítás újra bebizonyította, miért számít Magyarország egyik legizgalmasabb platformjának az additív gyártás, 3D technológiák és ipari digitalizáció területén. A Sugár Mozi adott otthont ennek a dinamikus eseménynek, ahol a résztvevők exkluzív betekintést kaptak a legfrissebb ipari trendekbe és 3D technológiai újdonságokba, valamint megismerhették az új, márkafüggetlen VARITECH3D Digitális Gyárat és Technológiai Központot.  

Ipari digitalizáció és additív gyártás

A konferencia nyitóbeszédét Falk György, a VARINEX Zrt. alapítója tartotta, majd neves szakértők vezették végig a közönséget a legújabb fejlesztéseken. Fehér Zoltán, a VARINEX Zrt. ügyvezetője rávilágított, hogyan válhat az additív gyártás a modern gyártóüzemek kulcsfontosságú részévé, míg Nadj István, a CAD-Terv Kft. ügyvezetője a fejlesztés és gyártás integrált megközelítésének előnyeiről beszélt. Krizsma Szabolcs a BME és a Cavity Eye képviseletében az additív gyártástechnológiákkal készült prototípus fröccsöntő szerszámok állapotelemzésének módszereit mutatta be.

Nyírő Ferenc, a Kontron Hungary Kft ipari digitalizáció üzletág vezetője motiváló előadásában arról beszélt, hogyan reagálhatunk az állandóan változó környezetre.

Az esemény egyik csúcspontja az additív gyártás és digitalizáció aktuális kihívásairól szóló kerekasztal-beszélgetés volt, ahol Falk György moderálásával az első blokk előadói Sallay Péterrel, a graphIT Kft. Ügyvezetőjével kiegészülve osztották meg tapasztalataikat és vízióikat a közönséggel.  

Védelmi ipar és járműipar a digitalizáció és az oktatás tükrében

A második blokkban a védelmi és járműipar digitalizációja került fókuszba. Dr. Kovács Zoltán Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, prezentációjában bemutatta, hogyan hasznosíthatók a 3D nyomtatott formák a gyakorlatban, míg Szuda Csaba, a SMANAG Solutions Kft. Ügyvezetője a digitális kultúra vállalati bevezetésének kihívásairól beszélt. Ladila Robin, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Zrt. Tervezőiroda vezetője pedig az intézet saját megoldásait mutatta be az ipari digitalizáció területén. 

A második blokk előadásait is kerekasztal-beszélgetés zárta, amelynek során a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részéről Dr. Békési Bertold, Szuda Csaba (SMANAG), Ladila Robin (VIKI), valamint Ványi Zsolt, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. Prototyping Managere osztotta meg tapasztalatait az oktatás jelentőségéről mind az ipari digitalizáció és a védelmi ipar vonatkozásában. Minden résztvevő hangsúlyozta, hogy az oktatásnak sokkal jobban kell igazodnia az ipar gyakorlati igényeihez.

Célgépek és automatizálás a különböző iparágakban

Az utolsó blokk a célgépek és automatizálás innovatív alkalmazásaira összpontosított. Dr. Sas Zoltán, a Bosch Rexroth Kft. szakértője azt mutatta be prezentációjában, hogyan formálják újra a modern adatgyűjtési technikák az ipari termelést. Meszes Tibor, az Econ Engineering automatizálás üzletágának vezetője a 3D nyomtatás ipari automatizálásban játszott szerepéről beszélt . Az Innomed Medical Zrt. Gyártástámogató mérnöke, Turkevi-Nagy Nándor pedig élő példákkal mutatta be, hogyan segíti a 3D nyomtatás a gyártási folyamatokat.  

A konferenciát az utolsó blokk előadóinak, valamint az EuroSolid Zrt. képviselőjének Wiesler Zoltánnak, kerekasztal-beszélgetése zárta, amelyben megvitatták, milyen eszközökkel segíthetik a célgépek és az automatizálás a recesszió csökkenését és a gazdaság újraindulását.

VARITECH3D Digitális Gyár - Exkluzív betekintés az új technológiai központba

A konferencia egyik leginkább várt pillanata a VARITECH3D Digitális Gyár megnyitója volt, ahol a résztvevők elsőként léphettek be a modern, márkafüggetlen technológiai központba. Ez a létesítmény átfogó 3D nyomtatási és 3D szkennelési szolgáltatásokkal támogatja a legkülönfélébb iparágakat, a legoptimálisabb megoldást kínálva az ügyfél igényeinek.

Jövőre folytatjuk!

A napot egy pezsgő hangulatú állófogadás zárta, ahol kötetlen szakmai beszélgetések során új kapcsolatok születtek. A VARINEXPO3D Tech Konferencia ismét lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők friss ismeretekkel és új kapcsolatokkal gazdagodjanak, és inspirációt nyerjenek saját projektjeikhez és fejlesztéseikhez.

Már most tervezzük a jövő évi folytatást! Jegyezze fel naptárába a következő VARINEXPO3D Konferencia időpontt: 2025. szeptember 25. 

Maradjon naprakész, a legfrissebb hírekért kövessen minket LinkedIn-en!

VARINEXPO Konferencia és Kiállítás képgaléria

TÁMOGATÓINK

PLATINA SZPONZOR

ARANY SZPONZOR

EZÜST SZPONZOR

BRONZ SZPONZOR

STRATÉGIAI MÉDIA PARTNERÜNK

KOMMUNIKÁCIÓS PARTNERÜNK