Categories Menu

Blog – 3D világ

Üdvözöljük a 3D nyomtatás világában!

Blog-olvasóink naprakész információkat olvashatnak a 3D nyomtatás alkalmazási lehetőségeiről. Sikertörténetekről vagy éppen olyan tervekről, melyek – figyelembe véve az iparág szédületes tempóját – lehet, hogy már holnap megvalósulnak! Elsősorban a 3D nyomtatás ipari felhasználására fókuszálunk. Tartson velünk, értesüljön mindenről időben!

Kövesse Facebook oldalunkat és YouTube csatornánkat is:

Facebook YouTube

Ipar Napjai 2017. május 9-12.

Ipar Napjai 2017

A VARINEX Zrt. idén is várja az érdeklődőket az Ipar Napjai szakkiállításon széleskörű mérnöki szolgáltatásaival, és a legújabb ipari 3D nyomtatási technológiák bemutatásával.

 • Érdekli Önt a 3D nyomtatás és az Ipar 4.0 kihívásaival lépést tartó újgenerációs termékfejlesztési platform?
 • Szeretné elsőként, működés közben látni a legújabb, irodai felhasználásra tervezett Stratasys F370 3D nyomtatót?
 • Szeretné élőben látni az Objet30 Prime valamint a MakerBot Z18 3D nyomtatókat?
 • Érdekli a 3D szkennelés?
 • Szeretné megismerni a digitális prototípusgyártás és termékalkotás legújabb eszközeit, az Autodesk Inventor és Fusion 360 alkalmazásokat?

KIÁLLÍTÁS

Látogasson el Ön is a VARINEX Zrt. standjához, és tartsunk együtt lépést az Ipar 4.0 technológiai kihívásaival! Várunk minden kedves érdeklődőt az F pavilon 104 A standján!

IPAR NAPJAI – 2017. május 9-12.
HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont
1101 Budapest, Albertirsai út 10.

VARINEX stand: G pavilon 104 A

ELŐADÁS

Jöjjön el előadásunkra is és ismerje meg az ipari 3D nyomtatás és az újgenerációs termékfejlesztés jelentőségét! Az előadás címe:

Az ipari 3D nyomtatás jelentősége a gyártás napi gyakorlatában. #nextgen termékfejlesztés Autodesk Fusion 360 szoftverrel.
2017. május 12. péntek, 11:00-12:00
F pavilon, Türkiz terem

Előadók: Falk György, stratégiai igazgató és Maródi László, rendszermérnök, VARINEX Zrt.

INGYENES BELÉPŐJEGY

Egyszeri, ingyenes belépést biztosítunk partnereinknek az IPAR NAPJAI szakkiállításra. Regisztráljon és igényelje ingyenes belépőjegyét itt:

Belépőjegy Ipar Napjai 2016

A sikeres regisztrációt követően e-mailben kapja meg elektronikus belépőjegyét, mellyel ingyenesen és sorban állás nélkül juthat be a kiállítási területre.

Várjuk szeretettel az IPAR NAPJAI szakkiállításon a VARINEX Zrt. standján:
G pavilon 104 A stand

Üdvözlettel,
VARINEX Informatikai Zrt.

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, keresse fel Facebook oldalunkat, nézze meg YouTube csatornánkat!

 


 

Digitális Prototípus Fórum 2017. május 4.

Digitális Prototípus Fórum 2017

Digitális Prototípus Fórum 2017 – Az Alkotás Jövője
Időpont: 2017. május. 4. csütörtök 9:00-15:00
Helyszín: Budapest, Sugár Mozi
Cím: 1148 Budapest, Örs vezér tere 24., Sugár Üzletközpont, II. emelet

PROGRAM ÉS REGISZTRÁCIÓ

Szeretettel meghívjuk Önt és kollégáit Digitális Prototípus Fórumunkra, amelynek fókuszában a célgép- és terméktervezői megoldások állnak! A részletes programért kattintson ide!

Rendezvényünk ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Foglalja le helyét még ma, az itt található regisztrációs lap kitöltésével.


 

Megjelent a legújabb és egyben leggyorsabb fogászati 3D nyomtató, a Stratasys J700

A Stratasys ma – 2017. március 21-én – az IDS 2017 Nemzetközi Fogászati Kiállításon jelentette be legújabb és egyben leggyorsabb fogászati 3D nyomtatóját a Stratasys J700-at.

Az IDS 2017, a fogászati szakma legjelentősebb szakkiállítása Kölnben, ahol a legújabb fogászati fejlesztéseket, innovatív újdonságokat mutatják be. A 3D nyomtatási technológia egyre nagyobb szerepet kap a fogtechnikában is. Idén 2300 kiállító és 60 ország képviseli magát.

IDS 2017

Stratasys J700 Dental 3D nyomtató

A Stratasys újdonsága, a J700 Dental 3D nyomtató a leggyorsabb PolyJet 3D nyomtató, amivel például fogíveket lehet kinyomtatni a most igen népszerű átlátszó fogszabályozáshoz. A kinyomtatott ívekre átlátszó fóliából melegen sajtolják ki a fogszabályozó íveket, amiket a páciens sorban egymás után visel, a kívánt eredmény eléréséig. Ez rövidebb gyártási és szállítási határidőt, összességében pedig alacsonyabb költséget biztosít a fogszabályozó szakorvosoknak és ügyfeleiknek egyaránt.

Stratasys J700

“A Stratasys J700 Dental 3D nyomtató kifejezetten a fogtechnikai laborok számára készült, hogy minél gyorsabban tudják elkészíteni az átlátszó fogszabályozó sín meleg alakításához szükséges nyomtatott mintát.”

– mondta R. Scott Rader, PhD, a Stratasys egészségügyi megoldásaiért felelős vezetője.

Gyors válasz a fogtechnikai szakma igényeire

Az új fejlesztéssel a Stratasys célja, hogy gyorsan válaszoljon egy egyre növekvő piaci szegmens igényire, nemcsak lépést tartva velük, hanem erőteljesen formálva a digitális fogászatot.

J700 dental

A Stratasys a J700 Dental 3D nyomtatóhoz az igen tartós, és részletgazdag VeroDent alapanyagot javasolja, amit kifejezetten fogászati alkalmazásra fejlesztettek ki. Ez az anyag nem igényel utókezelést, így felgyorsul a gyártási idő. A J700 nemcsak egyedi, hanem nagy volumenű gyártásra is alkalmas.

Egyszerű használat, gyorsaság

Az új fogászati 3D nyomtatót kifejezetten fogtechnikai laborokba tervezték, a használatához nincs szükség mérnök, vagy speciális 3D nyomtatási szakemberre. A nyomtatóval együtt használható GrabCAD Print szoftver sok intelligens automatizmussal segíti a felhasználót, pl. alapértelmezett beállításokkal, javaslatokkal, értesítésekkel teszi egyszerűvé a 3D nyomtatást.

IDS 2017

Benkő Dávid, fogtechnikus kollégánk és Falk György, stratégiai igazgató az IDS 2017 nemzetközi fogászati szakkiállításon, Kölnben.

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, keresse fel Facebook oldalunkat, nézze meg YouTube csatornánkat!

 


 

Új 3D nyomtatási alapanyagok

A Stratasys ma két új alapanyagot jelentett be, amelyek bár nagyon különbözőek, mégis kiegészítik egymást és különböző felhasználási lehetőségeket biztosítanak a 3D nyomtatás és gyors prototípus gyártás során.

Agilus30 & Nylon12CF

Agilus30 – gumiszerű, hajlékony modellekhez

Az Agilus30 egy rugalmas alapanyag a PolyJet családon belül, amiből nagy szakítószilárdsággal bíró, gumiszerű, hajlítható modellek nyomtathatók. Fekete és áttetsző színben érhető el, de más alapanyagok hozzákeverésével több mint 40 színárnyalatban nyomtatható. Az Agilus30 alapanyagból nyomtatott modellek ideálisak a terméktervek ellenőrzésére és funkcionális tesztek elvégzésére.

Agilus30

PolyJet Agilus30 alapanyagból nyomtatott orvostechnikai eszköz

Nézze meg a videón, hogyan hajlítható, tesztelhető ez az igazi újdonságnak számító alapanyag:

YouTube előnézeti kép

Nylon 12CF – szénszállal megerősítve

Az FDM alapanyagok köre is bővült, mégpedig egy szénszálas anyaggal. A Nylon 12CF az első szénszálas FDM anyag. A rendkívül nagy szakítószilárdság és keménység könnyű súllyal párosul. Ez a 3D nyomtatási kompozit alapanyag kiváló választás professzionális felhasználásra. Ideális például a termékek funkcionális teljesítményének tesztelésére, így használhatjuk fém vagy öntött szénszálas prototípusok helyett is. Alkalmas még befogókészülékek, szerszámok, alkatrészek direkt gyártására is.

NYLON 12CF

Funkcionális prototípus: FDM Nylon 12CF alapanyagból nyomtatott autóipari fékpedál tesztelése

Nézze meg, mi mindenre használható ez az új szénszálas, hőre lágyuló FDM alapanyag:

YouTube előnézeti kép

A két új alapanyag jelentősen kiszélesíti az alkalmazási lehetőségeket. Választhatunk a különböző tulajdonságok között felhasználási céljainknak megfelelően, és prototípust, szerszámot, alkatrészt vagy akár végleges terméket is nyomtathatunk az új alapanyagokból. 

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, keresse fel Facebook oldalunkat, nézze meg YouTube csatornánkat!

 


 

Versenyelőny 3D nyomtatással

A termékfejlesztési folyamatban óriási versenyelőnyt tudunk biztosítani ügyfeleinknek azzal, hogy 3D nyomtatási szolgáltatásunkat igénybe véve koncepcióterveiket mielőbb bemutathassák, tesztelhessék. Ahhoz, hogy ezzel a versenyelőnnyel kisebb tervezőcsapatok és akár magántervezők is élhessenek, fontos lépést tettünk meg a múlt évben. A piac úgy ismeri a cégünket, mint a professzionális 3D nyomtatási megoldások szolgáltatóját, mind a gépek, mind pedig a nyomtatás területén. 18 éve professzionális, ipari gyártásra alkalmas 3D nyomtatókat forgalmazunk, és ezekkel szolgáltatunk, azonban tavaly év végén a Stratasys cég koncepcióját követve felvettük portfóliónkba a belépőszintű és megfizethető MakerBot termékcsaládot is.

MakerBot

Nagyon fontos, hogy egy mérnök, designer vagy egy kisebb tervező csapat is validálni tudja 3D nyomtatással az általuk felvázolt koncepciót.

TOVÁBB OLVASOM

Míg a nagy, professzionális ipari gépek egy egész tervező csapatot tudnak kiszolgálni, addig a belépő szintű MakerBot 3D nyomtatók magántervezők, kisebb irodák számára is biztosítani tudják a terméktervek, koncepciómodellek gyors, akár aznapi bemutatását. Óriási előny lesz ez számukra, hiszen egy új ötlet órákon belül kézzel fogható és azonnal tesztelhető tárggyá válik.

3D nyomtatás gyors megtérüléssel

Fő profilunk azonban továbbra is a professzionális 3D nyomtatás, melynek ipari rendszerként történő alkalmazásával gyors megtérüléssel számolhatnak ügyfeleink. Ha egy termékfejlesztésnél számolunk a hagyományos lebontó technológiával készült prototípusok és prototípusszerszámok költségével és figyelembe vesszük a fejlesztés során szükséges szerszámok és termékmódosítások idejét és költségét is, akkor 1-2 éves megtérüléssel számolhatunk egy több millióba vagy akár több tízmillióba kerülő ipari gyártó berendezés esetében is. Emellett komoly versenyelőnyt jelent a termékfejlesztés folyamatának drasztikus lerövidítése, és a termék terveinek házon belül tartása, amely a fejlesztési folyamat biztonságát is garantálja.

A magyar piac mindig is ár-érzékeny volt, de a döntéshozók szerencsére gyorsan átlátják a beszerzés előnyeit és létjogosultságát egy-egy megtérülési számítással. Jelenleg 7 nyomtatóval és 5 különféle technológiával dolgozunk, így néhány modell bemutatása és tesztnyomtatás után, valamint javaslataink alapján az ügyfeleink könnyen ki tudják választani a számukra megfelelő megoldást. A nyomtatók értékesítése mellett, forgalmunk jelentős részét teszi ki 3D nyomtatási szolgáltatásunk. Évente több mint 6 000 különféle terméket gyártunk, esetenként több-százas szériában, amit akár 2 nap alatt is le tudunk gyártani.

Gyárlátogatás technológiai bemutatóval

3D nyomtatás gyárlátogatás

A múlt évben sok időt és energiát fordítottunk az edukálásra. Ahogy a 3D nyomtatás egyre elterjedtebbé és ismertebbé válik, úgy egyre többen fordulnak hozzánk olyanok, akik szeretnék megismerni és megérteni a 3D nyomtatást. Az ipari ügyfelek mellett start-up-ok, egyetemi hallgatók, de még kisiskolások is érdeklődnek a 3D nyomtatás, mint a jövő technológiája iránt. Eleinte csak ipari ügyfelekre számítottunk a havonta több alkalommal is meghirdetett gyárlátogatásunkra – bemutatótermünkben egy mai, modern digitális gyárban vezetjük körbe az érdeklődőket – de a nagy érdeklődés miatt felvállaltuk iskolás csoportok bevezetését is a 3D nyomtatás tudományába. Számokkal érzékeltetve ez azt jelenti, hogy a múlt évben 35 gyárlátogatást tartottunk, amin több mint hatszázan vettek részt. Bízunk benne, hogy a mintadarabok vagy kész termékek gyártásnál egyre többekben merül majd fel a 3D nyomtatás, mint lehetséges előállítási technológia.

Gyárlátogatás

Gyárlátogatáson minden hónapban részt vehetnek nálunk az érdeklődők, amin, Magyarországon egyedülálló módon, a tervezőmegoldásoktól a legmodernebb termékfejlesztési platformokon át a 3D nyomtatási technológiákig betekintést nyújtunk számukra. Ezek a programok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek, hogy a jelentkezők érdeklődése alapján leginkább személyre tudjuk szabni a technikai bemutatást.

Következő gyárlátogatásunk időpontja: 2017. március 3. 10 óra Regisztráljon gyárlátogatásra itt: 3dnyomtatas.varinex.hu/gyarlatogatas

Olvassa el cikkünk első részét is,  amelyben egy új, komplex tervezési rendszerről, az Autodesk Fusionről írtunk itt: BLOG I Újgenerációs termékfejlesztési platform: Autodesk Fusion 360

Facebook VARINEX 3D nyomtatásAktuális információkért kövesse nyomon Facebook oldalunkat!


Újgenerációs termékfejlesztési platform: Autodesk Fusion 360

Az üzleti folyamatok az elmúlt egy-két évtizedben jelentős mértékben digitalizálódtak és ennek eredményeképpen a termékek jellege, viselkedése is megváltozott. A gyártó cégek folyamatosan átalakulnak gyártó és szolgáltató cégekké, elég, ha az okostelefon-világ jelenlegi helyzetére, vagy az otthonainkban hódító okoseszközökre gondolunk, mint pl. okos hűtő, okos-redőnyrendszer, okos-fogkefe, okos-fűtésszabályozás és otthoni okos-kertészet.

Autodesk Fusion 360 #next-gen termékfejlesztési platform

Az új üzleti modell az internethez, vagy az otthoni hálózatokhoz valamilyen formában csatlakozó eszközökre épít, ellátva ezeket kiegészítő lehetőségekkel. A next-gen termékek fejlesztése új kihívások elé állítja a terméktervezőket is. Ezt felismerve, az Autodesk szoftvergyártó cég egy teljesen új ideológiára építő termékfejlesztői platformot alakított ki.

Az új platform neve Autodesk Fusion 360, amely egy előfizetéses rendszerben használható, felhő alapú komplett megoldás, és kiterjed a termékfejlesztői folyamat koncepcionális fázisától, a tervezésen, a szimuláción és gyártáson át a terméktámogatásig, és a termék-életciklus kezeléséig.

Autodesk Fusion 360

Milyen lehetőségeket kínál ez az új, komplex rendszer?

TOVÁBB OLVASOM

 • Egy helyi kliensben futó, de adatait felhő alapon tároló CAD szoftvert, amely magában hordozza a tradicionális feature- és modellfa-alapú tervezést, a terméktervezésben gyakran használatos szabadforma modellezést és a modelltörténet nélküli szerkesztést, a direkt modellezést is.

 • A 3D modell fejlesztése során lehetőségünk van on-the-fly szimulációk futtatására, tehát anélkül tudjuk vizsgálni a termék valós körülmények közötti viselkedését, hogy ki kellene lépnünk a tervezőrendszerből.

 • A könnyen elsajátítható CAD rendszert ellátták gyártástámogató lehetőségekkel is, így az elkészült 3D modellünkhöz szerszámpályákat generálhatunk a CAM-es opciókkal vagy előkészíthetjük 3D nyomtatáshoz a Print Studio-ban.

 • A termék fejlesztése során futó, online tárolt projekthez hozzárendelhetjük munkatársainkat, akik jogosultságuk szerint felülvizsgálhatják, módosíthatják, revizionálhatják a terveket, modelleket. Az online tervadat-kezeléshez csupán egy böngésző és egy Autodesk fiók szükséges.

Autodesk Fusion 360

Az Autodesk Fusion 360 egy olyan univerzális eszköz, amely lecsökkenti a távolságot a tervezést végző tervezőmérnökök, elemzők, szimulációs mérnökök, gyártástechnikusok és a menedzsment között. 

Minden szükséges funkciót egy közös platformon belül kínál, és egyszerűen elérhetővé tesz a csapat minden tagja számára helytől és operációs rendszertől függetlenül.

Autodesk Fusion 360

A termékfejlesztés következő lépéseként óriási versenyelőnyt tudunk biztosítani ügyfeleinknek azzal, hogy 3D nyomtatási szolgáltatásunkat igénybe véve koncepcióterveiket mielőbb bemutathassák, tesztelhessék.

Autodesk Fusion 360

Az egészben pedig a legjobb az, hogy a Fusion 360 bárki számára elérhető: diákok, tanárok, hobbisták és start-upperek számára INGYENES, vállalkozások számára pedig a nagy rendszerek árának töredékéért vásárolható meg!

Regisztráljon és töltse le még ma: LINK! / LETÖLTÉS fül

Facebook VARINEX 3D nyomtatásAktuális információkért kövesse nyomon Facebook oldalunkat!


Stratasys F123 – A Stratasys új 3D nyomtatói irodai felhasználásra készültek

2017. február 6-án a Stratasys cég – a 3D nyomtatók egyik vezető gyártója – bejelentette legújabb 3D nyomtatóit, a Stratasys F123 sorozatot. Az új 3D nyomtatócsalád egyik különlegessége, hogy irodai felhasználásra készült.

Stratasys F123

Iroda- és felhasználóbarát 3D nyomtatók

Azzal a céllal fejlesztették ki az új 3D nyomtatókat, hogy kisebb irodák, tervezőcsoportok számára is elérhető legyen egy megfizethető, nagy teljesítményű, gyors prototípus-készítő megoldás.

TOVÁBB OLVASOM

A Stratasys F123 sorozat ötvözi a nagy teljesítményű FDM technológiát (Fused Deposition Modelling, azaz olvasztott huzallerakás) a GrabCAD szoftver nyomtatást támogató funkcióival. A GrabCAD Print szoftver leegyszerűsíti a 3D nyomtatás folyamatát, megkönnyíti a gyártás előkészítését. Így villámgyorsan készíthetők prototípusok a koncepciótervek fejlesztéséhez, ellenőrzéséhez, és összetett, bonyolult alkatrészek is kinyomtathatók.

Stratasys F123 modells

A Stratasys F123 sorozat nyomtatói

Az F123 sorozaton belül 3 féle nyomtató érhető el: F170, F270 és F370. Termékenként változik a felhasználható alapanyagok típusa, 4 féle alapanyag érhető el, összesen 10 féle színben: PLA, ABS-M30, ASA és PC-ABS. A vázlatok gyors elkészítéséhez javasolt a PLA, mint költséghatékony alapanyag használata, míg az ASA és az ABS anyagokból keményebb, erősebb modellek nyomtathatók. A PC-ABS alapanyagból pedig már mérnöki minőségű alkatrészek készíthetők. A nyomtatási méret is különbözik az egyes modelleknél. Az F170 munkatere: 254 x 254 x 254 mm, az F270 nyomtatóé: 305 x 254 x 305 mm, míg a legnagyobb munkatérrel az F370 rendelkezik: 355 x 254 x 355 mm.

Stratasys F123 sorozat

Design

A komplex 3D nyomtatók tudása mellett a külső megjelenése sem marad el. Nem kisebb név, mint a BMW csoporthoz tartozó Designworks cég fémjelzi a dizájnt és az ergonomikus kialakítást. A Stratasys és a Designworks együttműködésének köszönhetően ez a szakszerűen kialakított és felhasználóbarát 3D nyomtató új szintre emeli a 3D nyomtatást!

Stratasys F123

“All-in-one”

Az F123 műszaki és nyomtatási minőségét tekintve egy igen komplex, széleskörűen használható 3D nyomtató, ami a tervezési fázis bármely szakaszában hatékonyan alkalmazható. Mi dönthetjük el, hogy az első koncepciók kinyomtatásához az alacsonyabb költségű PLA alapanyagot töltjük be a gépbe, vagy erős, tesztelhető alkatrészeket szeretnénk nyomtatni pl. mérnöki minőségű ASA vagy ABS alapanyagokból.

YouTube előnézeti kép

További információ és árajánlat

Részletesebb technikai adatokért keresse fel weboldalunkat itt: Stratasys F123 és kérjen további ismertető anyagokat!

Itt kérhet árajánlatot az F123 és más 3D nyomtatókra: Árajánlatkérés

F123


MakerBot kezdőcsomag AKCIÓ

MakerBot kezdőcsomagMakerBot kezdőcsomag

Szeretne egy olyan 3D nyomtatót, amelynek segítségével akár már a holnapi megbeszélésre kézzel fogható modellt tud bemutatni ügyfelének, megbízójának?

Hatékonyabbnak tartaná, ha a tervezőcsapattal nemcsak a terveket beszélnék át, hanem kézbe vehetnék a termék egy mintadarabját?

Akkor a MakerBot ajánlata most Önnek szól!

TOVÁBB OLVASOM

A Stratasys cég több mint 25 éve nyújt 3D nyomtatási megoldásokat mérnököknek, építészeknek, terméktervezőknek, iskoláknak és egyéni felhasználóknak. MakerBot 3D nyomtatói megbízható és megfizethető megoldást biztosítanak, hogy Ön is mielőbb alkalmazhassa a 3D nyomtatást.

Speciális ajánlatunk a kezdeti lépéseket igyekszik megkönnyíteni. 2017. február 10-ig a MakerBot kezdőcsomag megvásárlásával 67.500 forintot takaríthat meg!

A MAKERBOT AKCIÓS KEZDŐCSOMAG TARTALMA:
 • 1db MakerBot Replicator+ (mely tartalmaz egy Smart Extruder+ nyomtatófejet és egy nagyméretű PLA alapanyagtekercset is) A csomag értéke: 799.000 Ft + Áfa
 • 3 db nagyméretű, színes MakerBot PLA alapanyagtekercs Értéke: 67.500 Ft + Áfa *a képen látható számítógép és telefon nem része az ajánlatnak.
A KEZDŐCSOMAG AKCIÓS ÁRA: 866.500 FT HELYETT 799.000 FT + ÁFA

Akción kívül, csak a Replicator+ 3D nyomtató ára 799.000 Ft + Áfa + szállítási díj!

Használja ki a MakerBot Print szoftver minden előnyét:

 • Támogatja a natív CAD fájlokat (több mint 20 adatformátum támogatása)
 • Hatékony munkafolyamat (több mint 50% időmegtakarítás)
 • Kontrol, korlátlan számú MakerBot 3D nyomtató felett
 • Ipar 4.0 technológia (TCP / IP, távfelügyelet és ellenőrzés)
 • A MakerBot Print szoftver Mac és Windows rendszerekkel egyaránt kompatibilis.

A 3D NYOMTATÁSI TECHNOLÓGIA INTEGRÁLÁSA MEGLÉVŐ MUNKAFOLYAMATAIBA MÉG SOSEM VOLT ILYEN KÖNNYŰ!

Kollégánk készséggel áll rendelkezésére további információval, keresse őt közvetlenül: Kutta Krisztián, értékesítési tanácsadó, VARINEX Zrt. 3D nyomtatás üzletág Telefon: +36 1 432 0248 l  E-mail: kutta@varinex.hu

VARINEX Zrt. 3D nyomtatás üzletág

 

 


 

 


 

Mark Zuckerberg 3D nyomtatott kutyája

3D nyomtatott kiskutyát kapott ajándékba Mark Zuckerberg kutyája. Részletgazdag, igazán élethű játék született a tervező és a Stratasys PolyJet technológiájának köszönhetően.

Itt nézheted meg a Facebook üzenőfalán közzétett videót:

It's Beast's 6th birthday! A few weeks ago, an artist at Oculus designed and printed a 3D sculpture in VR. Beast was pretty confused, but I love that we have the technology and culture where people just make things like this for fun. And I think it's pretty good!

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2017. január 10.

 

A PolyJet technológiával számos különféle anyagból végezhető 3D nyomtatás. Olyan valósághű prototípusokat hozhatunk létre, amelyek nagymértékben hasonlítanak a kész termékekre. A modellek akár 16 mikron finomságú rétegekben, nagyon pontosan nyomtathatók, így sima felületek és bonyolult geometriák elállítására is van lehetőség.

Az anyagtulajdonságok a gumitól a merevig, az átlátszótól az átlátszatlanig, a semlegestől az elénk színűig és a normáltól a biokompatibilisig mindent felölelhetnek.

Nézd meg milyen tulajdonságú alapanyagok közül választhatsz: PolyJet alapanyagok


 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kíván Önnek a VARINEX Zrt. 3D nyomtatás üzletága! Ünnepek alatti elérhetőségeinkről főoldalunkon tájékozódhat: 3dnyomtatas.varinex.hu


 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a cookie-k használatát, vagy zárja be az oldalt! További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat használ. A cookie-k olyan ártalmatlan file-ok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Amennyiben elfogadja a cookie-k használatát, kérjük kattintson az "Engedélyezem" gombra!

Bezár