Categories Menu

Blog – 3D világ

Üdvözöljük a 3D nyomtatás világában!

Blog-olvasóink naprakész információkat olvashatnak a 3D nyomtatás alkalmazási lehetőségeiről. Sikertörténetekről vagy éppen olyan tervekről, melyek – figyelembe véve az iparág szédületes tempóját – lehet, hogy már holnap megvalósulnak! Elsősorban a 3D nyomtatás ipari felhasználására fókuszálunk. Tartson velünk, értesüljön mindenről időben!

Kövesse Facebook oldalunkat és YouTube csatornánkat is:

Facebook YouTube

Ismerje meg, hogy miben rejlik az FDM 3D nyomtatási technológia páratlan ereje!

Az FDM technológiát nem véletlenül használják széles körben az ipar számos területén, az űrhajózástól az autóiparig. Kiemelkedően erős és mérnöki pontosságú prototípusok, alkatrészek nyomtathatók ki ezzel a technológiával.

A Stratasys most egy olyan videót készített, amivel még a 3D nyomtató belsejébe is belenézhetünk, az alapanyagrekeszektől a nyomtatófejig.

Az FDM (Fused Deposition Modeling) egyesíti a hőre lágyuló műanyagok tulajdonságait az additív gyártás tervezési szabadságával. Az FDM-et előszeretettel alkalmazzák a repülőgép-és járműiparban és sok más ipari területen is.

Az FDM egy olyan additív gyártási technológia, amely rétegről rétegre építi fel a modellt hőre lágyuló szálakból. Ez az egyetlen olyan 3D nyomtatási eljárás, amelyik olyan speciális alapanyagokat használ, mint például az ABSi, a PC-ISO és az ULTEM 9085.

Ezekből az alapanyagokból olyan kiemelkedő termikus és kémiai tulajdonságokkal bíró alkatrészeket és prototípusokat hozhatunk létre, amelyek nagy ellenálló képességgel, magas szakítószilárdsággal rendelkeznek. Az FDM tökéletes választás mind a koncepció modellek, mind pedig a kész termékek, alkatrészek gyártására.

További információk: FDM technológia  l  FDM alapanyagok

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, csatlakozzon Facebook oldalunkhoz, vagy nézze meg YouTube csatornánkat!

 


 

MakerBot Z18 promóció

Ismerje meg akciós ajánlatunkat, és vásároljon MakerBot Z18 típusú 3D nyomtatót, amelyhez most rendkívül erős Tough PLA alapanyagtekercseket adunk ajándékba.

Az akció határideje: 2017. június 20!MakerBot Z18

MakerBot Replicator Z18 3D nyomtató ajándék Tough PLA alapanyaggal

TOVÁBB OLVASOM

A MakerBot Replicator Z18 előnyei:

 • Nagy építési térfogat (300 x 300 x 457 mm)
 • Az új, rendkívül erős Tough PLA alapanyagból tartós prototípusokat nyomtathat
 • A MakerBot Print szoftver közvetlenül importálja a natív CAD fájlokat, több mint 20 fájlformátumot kezel
 • Ipar 4.0 technológia (Ethernet, Wi-Fi, USB, felhő alapú könyvtár, távoli elérés és vezérlés)
 • A felhasználóbarát beállításoknak köszönhetően akár 30 percen belül kezében tarthatja első 3D nyomtatott alkatrészét.
 • További termékinformáció ITT található

A MakerBot Z18 akciós csomag tartalma:

 • 1 db MakerBot Z18 3D nyomtató Smart Extruder nyomtatófejjel
 • 1 db PLA alapanyagtekercs
 • 3 db speciális, rendkívül erős Tough PLA alapanyagtekercs
 • 1 db speciális Smart Extruder nyomtatófej a Tough PLA alapanyaghoz

Kérjen árajánlatot és további ismertetőanyagokat:

A regisztráció kitöltését követően azonnal, válaszlevélben elküldjük Önnek az akciós csomag árajánlatát és az alábbi termékismertető prospektusokat is:

 • MakerBot Z18 prospektus (magyar nyelvű)
 • MakerBot 3D nyomtatók összehasonlítása (magyar nyelvű)
 • Referencia anyag: Hogyan csökkentette prototípus előállítási költségét az SCC Group? (angol nyelvű)

MakerBot Tough PLA, az ütésálló prototípusokért

A rendkívül erős MakerBot Tough PLA alapanyaggal tartós, ütésálló prototípusokat és rögzítőelemeket készíthet. Ez az alapanyag olyan erős, mint az ABS, és olyan egyszerűen nyomtatható, mint a PLA.

MakerBot Tough PLA teszt

További kérdéseivel keresse kollégáinkat közvetlenül: Kapcsolat

VARINEX Zrt. 3D nyomtatás üzletág

 

Ipar Napjai 2017 – Összefoglaló

Ipar Napjai 2017

Az előzőnél is sikeresebb négy napot zárt a MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítás-együttes május 9–12. között. A kiállításon több fontos gazdasági bejelentés is elhangzott. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a kiállítás megnyitóján újabb 15 milliárd forintos keretet jelentett be a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Programhoz (NBT) és kiemelte, hogy az ipar 4.0 megváltoztatja a teljes gondolkodásunkat.

TOVÁBB OLVASOM

“A KÖZELI JÖVŐBEN A MUNKAHELYEK CSAKNEM TIZEDE A DIGITALIZÁCIÓVAL MEGSZŰNIK VAGY ÁTALAKUL, AMI KOMOLY FELADAT ELÉ ÁLLÍTJA AZ OKTATÁSSAL, AZ ÁT- ÉS TOVÁBBKÉPZÉSSEL FOGLALKOZÓ INTÉZMÉNYEKET.”

Magyarország legnagyobb ipari seregszemléjén valamennyi olyan ágazat részt vett, amely vezető szerepet játszik az ipari digitalizáció, más néven az ipar 4.0 térhódításában. A szerszámgépes és más gépipari szereplők, a robotgyártók, az elektronikai vállalatok, a logisztika képviselői, a vezérlések megvalósítói egyaránt nagy számban voltak jelen a Budapesti Vásárközpontban.

Az Ipar Napjai szakkiállítás számokban:

19 ország 430 kiállító 16 500 látogató

Ekkora érdeklődés már rég nem volt a MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítások iránt, ami elsősorban az iparban zajló forradalmi változásoknak tudható be.

“HA MAGYARORSZÁG FENNTARTHATÓ, A FELZÁRKÓZÁST BIZTOSÍTÓ ÜTEMŰ GAZDASÁGI NÖVEKEDÉST KÍVÁN ELÉRNI, AZ ERŐFORRÁSOKAT AZ INNOVATÍV IPARÁGAKBA KELL IRÁNYÍTANI.”

– mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára. Ipari 3D nyomtatás a gyártásban

Több tucat konferencia, kerekasztal és szakmai program is kapcsolódott a kiállításhoz, és nagy figyelem irányult a 3D nyomtatásra is. Kiállítói standunkon sokan rácsodálkoztak arra, hogy mire képes a 3D nyomtatás, a tapasztaltabb érdeklődők viszont konkrét kérdésekkel kerestek fel bennünket a felhasználható 3D nyomtatási alapanyagok tulajdonságaival és gyártástechnológiai eljárásokkal kapcsolatban. Legtöbben a fémnyomtatás, a gumiszerű alapanyagok, a 3D nyomtatási precizitás és a sorozatgyártási lehetőségek iránt érdeklődtek.

A teljes cikket beszámolót itt olvashatja el: Ipar Napjai 2017 – Forradalmi változások az iparban

Ipar Napjai 2017. május 9-12.

Ipar Napjai 2017

A VARINEX Zrt. idén is várja az érdeklődőket az Ipar Napjai szakkiállításon széleskörű mérnöki szolgáltatásaival, és a legújabb ipari 3D nyomtatási technológiák bemutatásával.

TOVÁBB OLVASOM

 • Érdekli Önt a 3D nyomtatás és az Ipar 4.0 kihívásaival lépést tartó újgenerációs termékfejlesztési platform?
 • Szeretné elsőként, működés közben látni a legújabb, irodai felhasználásra tervezett Stratasys F370 3D nyomtatót?
 • Szeretné élőben látni az Objet30 Prime valamint a MakerBot Z18 3D nyomtatókat?
 • Szeretné megismerni a digitális prototípusgyártás és termékalkotás legújabb eszközeit, az Autodesk Inventor és Fusion 360 alkalmazásokat?

KIÁLLÍTÁS

Látogasson el Ön is a VARINEX Zrt. standjához, és tartsunk együtt lépést az Ipar 4.0 technológiai kihívásaival! Várunk minden kedves érdeklődőt az F pavilon 104 A standján!

IPAR NAPJAI – 2017. május 9-12. HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont 1101 Budapest, Albertirsai út 10. VARINEX stand: G pavilon 104 A

ELŐADÁS

Jöjjön el előadásunkra is és ismerje meg az ipari 3D nyomtatás és az újgenerációs termékfejlesztés jelentőségét! Az előadás címe:

Az ipari 3D nyomtatás jelentősége a gyártás napi gyakorlatában. #nextgen termékfejlesztés Autodesk Fusion 360 szoftverrel. 2017. május 12. péntek, 11:00-12:00 F pavilon, Türkiz terem

Előadók: Falk György, stratégiai igazgató és Maródi László, rendszermérnök, VARINEX Zrt.

INGYENES BELÉPŐJEGY

Egyszeri, ingyenes belépést biztosítunk partnereinknek az IPAR NAPJAI szakkiállításra. Regisztráljon és igényelje ingyenes belépőjegyét itt:

Belépőjegy Ipar Napjai 2016

A sikeres regisztrációt követően e-mailben kapja meg elektronikus belépőjegyét, mellyel ingyenesen és sorban állás nélkül juthat be a kiállítási területre.

Várjuk szeretettel az IPAR NAPJAI szakkiállításon a VARINEX Zrt. standján: G pavilon 104 A stand

Üdvözlettel, VARINEX Informatikai Zrt.

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, keresse fel Facebook oldalunkat, nézze meg YouTube csatornánkat!

 

Digitális Prototípus Fórum 2017. május 4.

Digitális Prototípus Fórum 2017

Digitális Prototípus Fórum 2017 – Az Alkotás Jövője
Időpont: 2017. május. 4. csütörtök 9:00-15:00

TOVÁBB OLVASOM

Helyszín: Budapest, Sugár Mozi Cím: 1148 Budapest, Örs vezér tere 24., Sugár Üzletközpont, II. emelet

PROGRAM ÉS REGISZTRÁCIÓ

Szeretettel meghívjuk Önt és kollégáit Digitális Prototípus Fórumunkra, amelynek fókuszában a célgép- és terméktervezői megoldások állnak! A részletes programért kattintson ide!

Rendezvényünk ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Foglalja le helyét még ma, az itt található regisztrációs lap kitöltésével.

Az Alkotás jövője – 3D tervezéstől a 3D nyomatatásig

StartUpSafary 3D nyomtatás gyárlátogatás

Időpont: 2017. április 20. 10:00-12:00
Helyszín: VARINEX Zrt. 1106 Budapest, Fehér út 10. 36. épület.
Regisztráció: budapest.startupsafary.com

A workshop során a résztvevők megismerkedhetnek a terméktervezés fő lépéseivel, a különböző 3D nyomtatási technológiákkal, a felhasználható alapanyagokkal és a kész, 3D nyomtatott modellekkel.

TOVÁBB OLVASOM

Rövid bevezető előadás után a 3D nyomtatási bemutatótermünkben négy különböző gyártási technológián alapuló 3D nyomtatót tekinthetnek meg munka közben, valamint bemutatjuk a Autodesk Fusion 360 felhő alapú újgenerációs termékfejlesztési platformot is, amely gyorsan elsajátítható, bárki számára könnyen elérhető megoldást nyújt az ötlettől a tervezésen át a gyártásig.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Megjelent a legújabb és leggyorsabb fogászati 3D nyomtató, a Stratasys J700

IDS 2017

A Stratasys ma – 2017. március 21-én – az IDS 2017 Nemzetközi Fogászati Kiállításon jelentette be legújabb és egyben leggyorsabb fogászati 3D nyomtatóját a Stratasys J700-at.

TOVÁBB OLVASOM

Az IDS 2017, a fogászati szakma legjelentősebb szakkiállítása Kölnben, ahol a legújabb fogászati fejlesztéseket, innovatív újdonságokat mutatják be. A 3D nyomtatási technológia egyre nagyobb szerepet kap a fogtechnikában is. Idén 2300 kiállító és 60 ország képviseli magát.

IDS 2017

Stratasys J700 Dental 3D nyomtató

A Stratasys újdonsága, a J700 Dental 3D nyomtató a leggyorsabb PolyJet 3D nyomtató, amivel például fogíveket lehet kinyomtatni a most igen népszerű átlátszó fogszabályozáshoz. A kinyomtatott ívekre átlátszó fóliából melegen sajtolják ki a fogszabályozó íveket, amiket a páciens sorban egymás után visel, a kívánt eredmény eléréséig. Ez rövidebb gyártási és szállítási határidőt, összességében pedig alacsonyabb költséget biztosít a fogszabályozó szakorvosoknak és ügyfeleiknek egyaránt.

Stratasys J700

“A Stratasys J700 Dental 3D nyomtató kifejezetten a fogtechnikai laborok számára készült, hogy minél gyorsabban tudják elkészíteni az átlátszó fogszabályozó sín meleg alakításához szükséges nyomtatott mintát.”

– mondta R. Scott Rader, PhD, a Stratasys egészségügyi megoldásaiért felelős vezetője.

Gyors válasz a fogtechnikai szakma igényeire

Az új fejlesztéssel a Stratasys célja, hogy gyorsan válaszoljon egy egyre növekvő piaci szegmens igényire, nemcsak lépést tartva velük, hanem erőteljesen formálva a digitális fogászatot.

J700 dental

A Stratasys a J700 Dental 3D nyomtatóhoz az igen tartós, és részletgazdag VeroDent alapanyagot javasolja, amit kifejezetten fogászati alkalmazásra fejlesztettek ki. Ez az anyag nem igényel utókezelést, így felgyorsul a gyártási idő. A J700 nemcsak egyedi, hanem nagy volumenű gyártásra is alkalmas.

Egyszerű használat, gyorsaság

Az új fogászati 3D nyomtatót kifejezetten fogtechnikai laborokba tervezték, a használatához nincs szükség mérnök, vagy speciális 3D nyomtatási szakemberre. A nyomtatóval együtt használható GrabCAD Print szoftver sok intelligens automatizmussal segíti a felhasználót, pl. alapértelmezett beállításokkal, javaslatokkal, értesítésekkel teszi egyszerűvé a 3D nyomtatást.

IDS 2017

Benkő Dávid, fogtechnikus kollégánk és Falk György, stratégiai igazgató az IDS 2017 nemzetközi fogászati szakkiállításon, Kölnben.

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, keresse fel Facebook oldalunkat, nézze meg YouTube csatornánkat!

Új 3D nyomtatási alapanyagok

Agilus30 & Nylon12CF

A Stratasys ma két új alapanyagot jelentett be, amelyek bár nagyon különbözőek, mégis kiegészítik egymást és különböző felhasználási lehetőségeket biztosítanak a 3D nyomtatás és gyors prototípus gyártás során.

TOVÁBB OLVASOM

Agilus30 – gumiszerű, hajlékony modellekhez

Az Agilus30 egy rugalmas alapanyag a PolyJet családon belül, amiből nagy szakítószilárdsággal bíró, gumiszerű, hajlítható modellek nyomtathatók. Fekete és áttetsző színben érhető el, de más alapanyagok hozzákeverésével több mint 40 színárnyalatban nyomtatható. Az Agilus30 alapanyagból nyomtatott modellek ideálisak a terméktervek ellenőrzésére és funkcionális tesztek elvégzésére.

Agilus30

PolyJet Agilus30 alapanyagból nyomtatott orvostechnikai eszköz

Nézze meg a videón, hogyan hajlítható, tesztelhető ez az igazi újdonságnak számító alapanyag:

YouTube előnézeti kép

Nylon 12CF – szénszállal megerősítve

Az FDM alapanyagok köre is bővült, mégpedig egy szénszálas anyaggal. A Nylon 12CF az első szénszálas FDM anyag. A rendkívül nagy szakítószilárdság és keménység könnyű súllyal párosul. Ez a 3D nyomtatási kompozit alapanyag kiváló választás professzionális felhasználásra. Ideális például a termékek funkcionális teljesítményének tesztelésére, így használhatjuk fém vagy öntött szénszálas prototípusok helyett is. Alkalmas még befogókészülékek, szerszámok, alkatrészek direkt gyártására is.

NYLON 12CF

Funkcionális prototípus: FDM Nylon 12CF alapanyagból nyomtatott autóipari fékpedál tesztelése

Nézze meg, mi mindenre használható ez az új szénszálas, hőre lágyuló FDM alapanyag:

YouTube előnézeti kép

A két új alapanyag jelentősen kiszélesíti az alkalmazási lehetőségeket. Választhatunk a különböző tulajdonságok között felhasználási céljainknak megfelelően, és prototípust, szerszámot, alkatrészt vagy akár végleges terméket is nyomtathatunk az új alapanyagokból. 

Aktuális információkért olvassa Blogunkat, keresse fel Facebook oldalunkat, nézze meg YouTube csatornánkat!

Versenyelőny 3D nyomtatással

A termékfejlesztési folyamatban óriási versenyelőnyt tudunk biztosítani ügyfeleinknek azzal, hogy 3D nyomtatási szolgáltatásunkat igénybe véve koncepcióterveiket mielőbb bemutathassák, tesztelhessék. Ahhoz, hogy ezzel a versenyelőnnyel kisebb tervezőcsapatok és akár magántervezők is élhessenek, fontos lépést tettünk meg a múlt évben. A piac úgy ismeri a cégünket, mint a professzionális 3D nyomtatási megoldások szolgáltatóját, mind a gépek, mind pedig a nyomtatás területén. 18 éve professzionális, ipari gyártásra alkalmas 3D nyomtatókat forgalmazunk, és ezekkel szolgáltatunk, azonban tavaly év végén a Stratasys cég koncepcióját követve felvettük portfóliónkba a belépőszintű és megfizethető MakerBot termékcsaládot is.

MakerBot

Nagyon fontos, hogy egy mérnök, designer vagy egy kisebb tervező csapat is validálni tudja 3D nyomtatással az általuk felvázolt koncepciót.

TOVÁBB OLVASOM

Míg a nagy, professzionális ipari gépek egy egész tervező csapatot tudnak kiszolgálni, addig a belépő szintű MakerBot 3D nyomtatók magántervezők, kisebb irodák számára is biztosítani tudják a terméktervek, koncepciómodellek gyors, akár aznapi bemutatását. Óriási előny lesz ez számukra, hiszen egy új ötlet órákon belül kézzel fogható és azonnal tesztelhető tárggyá válik.

3D nyomtatás gyors megtérüléssel

Fő profilunk azonban továbbra is a professzionális 3D nyomtatás, melynek ipari rendszerként történő alkalmazásával gyors megtérüléssel számolhatnak ügyfeleink. Ha egy termékfejlesztésnél számolunk a hagyományos lebontó technológiával készült prototípusok és prototípusszerszámok költségével és figyelembe vesszük a fejlesztés során szükséges szerszámok és termékmódosítások idejét és költségét is, akkor 1-2 éves megtérüléssel számolhatunk egy több millióba vagy akár több tízmillióba kerülő ipari gyártó berendezés esetében is. Emellett komoly versenyelőnyt jelent a termékfejlesztés folyamatának drasztikus lerövidítése, és a termék terveinek házon belül tartása, amely a fejlesztési folyamat biztonságát is garantálja.

A magyar piac mindig is ár-érzékeny volt, de a döntéshozók szerencsére gyorsan átlátják a beszerzés előnyeit és létjogosultságát egy-egy megtérülési számítással. Jelenleg 7 nyomtatóval és 5 különféle technológiával dolgozunk, így néhány modell bemutatása és tesztnyomtatás után, valamint javaslataink alapján az ügyfeleink könnyen ki tudják választani a számukra megfelelő megoldást. A nyomtatók értékesítése mellett, forgalmunk jelentős részét teszi ki 3D nyomtatási szolgáltatásunk. Évente több mint 6 000 különféle terméket gyártunk, esetenként több-százas szériában, amit akár 2 nap alatt is le tudunk gyártani.

Gyárlátogatás technológiai bemutatóval

3D nyomtatás gyárlátogatás

A múlt évben sok időt és energiát fordítottunk az edukálásra. Ahogy a 3D nyomtatás egyre elterjedtebbé és ismertebbé válik, úgy egyre többen fordulnak hozzánk olyanok, akik szeretnék megismerni és megérteni a 3D nyomtatást. Az ipari ügyfelek mellett start-up-ok, egyetemi hallgatók, de még kisiskolások is érdeklődnek a 3D nyomtatás, mint a jövő technológiája iránt. Eleinte csak ipari ügyfelekre számítottunk a havonta több alkalommal is meghirdetett gyárlátogatásunkra – bemutatótermünkben egy mai, modern digitális gyárban vezetjük körbe az érdeklődőket – de a nagy érdeklődés miatt felvállaltuk iskolás csoportok bevezetését is a 3D nyomtatás tudományába. Számokkal érzékeltetve ez azt jelenti, hogy a múlt évben 35 gyárlátogatást tartottunk, amin több mint hatszázan vettek részt. Bízunk benne, hogy a mintadarabok vagy kész termékek gyártásnál egyre többekben merül majd fel a 3D nyomtatás, mint lehetséges előállítási technológia.

Gyárlátogatás

Gyárlátogatáson minden hónapban részt vehetnek nálunk az érdeklődők, amin, Magyarországon egyedülálló módon, a tervezőmegoldásoktól a legmodernebb termékfejlesztési platformokon át a 3D nyomtatási technológiákig betekintést nyújtunk számukra. Ezek a programok ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek, hogy a jelentkezők érdeklődése alapján leginkább személyre tudjuk szabni a technikai bemutatást.

Következő gyárlátogatásunk időpontja: 2017. március 3. 10 óra Regisztráljon gyárlátogatásra itt: 3dnyomtatas.varinex.hu/gyarlatogatas

Olvassa el cikkünk első részét is,  amelyben egy új, komplex tervezési rendszerről, az Autodesk Fusionről írtunk itt: BLOG I Újgenerációs termékfejlesztési platform: Autodesk Fusion 360

Facebook VARINEX 3D nyomtatásAktuális információkért kövesse nyomon Facebook oldalunkat!


Újgenerációs termékfejlesztési platform: Autodesk Fusion 360

Autodesk Fusion 360

Az üzleti folyamatok az elmúlt egy-két évtizedben jelentős mértékben digitalizálódtak és ennek eredményeképpen a termékek jellege, viselkedése is megváltozott. A gyártó cégek folyamatosan átalakulnak gyártó és szolgáltató cégekké, elég, ha az okostelefon-világ jelenlegi helyzetére, vagy az otthonainkban hódító okoseszközökre gondolunk, mint pl. okos hűtő, okos-redőnyrendszer, okos-fogkefe, okos-fűtésszabályozás és otthoni okos-kertészet.

TOVÁBB OLVASOM

Autodesk Fusion 360 #next-gen termékfejlesztési platform

Az új üzleti modell az internethez, vagy az otthoni hálózatokhoz valamilyen formában csatlakozó eszközökre épít, ellátva ezeket kiegészítő lehetőségekkel. A next-gen termékek fejlesztése új kihívások elé állítja a terméktervezőket is. Ezt felismerve, az Autodesk szoftvergyártó cég egy teljesen új ideológiára építő termékfejlesztői platformot alakított ki.

Az új platform neve Autodesk Fusion 360, amely egy előfizetéses rendszerben használható, felhő alapú komplett megoldás, és kiterjed a termékfejlesztői folyamat koncepcionális fázisától, a tervezésen, a szimuláción és gyártáson át a terméktámogatásig, és a termék-életciklus kezeléséig.

Autodesk Fusion 360

Milyen lehetőségeket kínál ez az új, komplex rendszer?

 • Egy helyi kliensben futó, de adatait felhő alapon tároló CAD szoftvert, amely magában hordozza a tradicionális feature- és modellfa-alapú tervezést, a terméktervezésben gyakran használatos szabadforma modellezést és a modelltörténet nélküli szerkesztést, a direkt modellezést is.

 • A 3D modell fejlesztése során lehetőségünk van on-the-fly szimulációk futtatására, tehát anélkül tudjuk vizsgálni a termék valós körülmények közötti viselkedését, hogy ki kellene lépnünk a tervezőrendszerből.

 • A könnyen elsajátítható CAD rendszert ellátták gyártástámogató lehetőségekkel is, így az elkészült 3D modellünkhöz szerszámpályákat generálhatunk a CAM-es opciókkal vagy előkészíthetjük 3D nyomtatáshoz a Print Studio-ban.

 • A termék fejlesztése során futó, online tárolt projekthez hozzárendelhetjük munkatársainkat, akik jogosultságuk szerint felülvizsgálhatják, módosíthatják, revizionálhatják a terveket, modelleket. Az online tervadat-kezeléshez csupán egy böngésző és egy Autodesk fiók szükséges.

Autodesk Fusion 360

Az Autodesk Fusion 360 egy olyan univerzális eszköz, amely lecsökkenti a távolságot a tervezést végző tervezőmérnökök, elemzők, szimulációs mérnökök, gyártástechnikusok és a menedzsment között. 

Minden szükséges funkciót egy közös platformon belül kínál, és egyszerűen elérhetővé tesz a csapat minden tagja számára helytől és operációs rendszertől függetlenül.

Autodesk Fusion 360

A termékfejlesztés következő lépéseként óriási versenyelőnyt tudunk biztosítani ügyfeleinknek azzal, hogy 3D nyomtatási szolgáltatásunkat igénybe véve koncepcióterveiket mielőbb bemutathassák, tesztelhessék.

Autodesk Fusion 360

Az egészben pedig a legjobb az, hogy a Fusion 360 bárki számára elérhető: diákok, tanárok, hobbisták és start-upperek számára INGYENES, vállalkozások számára pedig a nagy rendszerek árának töredékéért vásárolható meg!

Regisztráljon és töltse le még ma: LINK! / LETÖLTÉS fül

Facebook VARINEX 3D nyomtatásAktuális információkért kövesse nyomon Facebook oldalunkat!


Ez a weboldal cookie-kat használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a cookie-k használatát, vagy zárja be az oldalt! További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat használ. A cookie-k olyan ártalmatlan file-ok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. Amennyiben elfogadja a cookie-k használatát, kérjük kattintson az "Engedélyezem" gombra!

Bezár